Thich Nhat Hanh ontvangt hoge onderscheiding van seminarie in New York

Het Union Theological seminarie in New York (Union) reikt in een ceremonie op zes september aan de boeddhistische leraar, auteur en vredesactivist Thich Nhat Hanh de Union Medal uit. De onderscheiding wordt door het seminarie vanaf 1981 uitgereikt aan personen wier leven de missie van het seminarie in de wereld weerspiegelen. Eerder ontvingen de Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu, de Amerikaanse vicepresident Al Gore, en Judith en Bill Moyers de onderscheiding. Thich Nhat Hanh behaalde een Masters of Arts graad in de religie aan dit seminarie in 1963.

Thay, zoals Thich Nhat Hanh bekend staat, heeft bruggen geslagen tussen mensen met verschillende achtergronden, religies en ervaringen, zegt de voorzitter van de Union, dr. Serene Jones. Het bestuur is trots met de onderscheiding zijn opmerkelijke wereldwijde inspanningen te kunnen erkennen. Chan Duc, een medewerker van Thay en verbonden aan Plum Village, het boeddhistisch centrum in Zuid-Frankrijk, zal de onderscheiding namens de Vietnamese leraar in ontvangst nemen. Thay werd twee jaar geleden getroffen door een beroerte en kan niet goed meer bewegen.

Boeddhistisch Dagblad